“Με το να είσαι όλο και περισσότερο συνειδητός, με το να μην κάνεις τα πράγματα μηχανικά, με το να είσαι παρών, η αθωότητα θα ανθίσει μέσα σου. Εκείνη η αθωότητα είναι το πιο σπουδαίο πράγμα που μπορεί να συμβεί στον άνθρωπο.  Όταν είσαστε αθώοι, είσαστε θεϊκοί.  Όταν είσαστε αθώοι, γίνεστε θεοί.” Osho

Διαλογισμός για έναν πιο βαθιά αναζωογονητικό ύπνο

Μπορεί να μην κοιμάσαι καλά τη νύχτα.  Πολύ λίγοι άνθρωποι κοιμούνται καλά, έτσι λοιπόν, όταν δεν έχεις κοιμηθεί καλά τη νύχτα, είσαι κουρασμένος στη διάρκεια της ημέρας.  Αν συμβαίνει αυτό, κάνε τότε κάτι για τον ύπνο σου.  Πρέπει να γίνει βαθύτερος.  Δεν είναι τόσο θέμα ο χρόνος.  Mπορεί να κοιμηθείς οκτώ ώρες κι αν δεν είναι βαθύς ο ύπνος θα πεινάς γι’αυτόν, θα λιμοκτονείς.  Το θέμα είναι το πόσο βαθύς είναι.

Κάθε βράδυ, πριν αποκοιμηθείς, κάνε μια μικρή τεχνική και θα σε βοηθήσει εξαιρετικά.  Σβήσε τα φώτα, κάθισε στο κρεβάτι σου έτοιμος να κοιμηθείς, κάθισε όμως επί δεκαπέντε λεπτά.  Κλείσε τα μάτια σου κι έπειτα άρχισε έναν οποιονδήποτε μονότονο, δίχως νόημα ήχο, για παράδειγμα: λα, λα, λα και περίμενε να δώσει ο νους νέους ήχους. Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι πως δεν πρέπει οι ήχοι εκείνοι ή οι λέξεις να ανήκουν σε κάποια γλώσσα που γνωρίζεις.  Αν γνωρίζεις αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, τότε δεν θα πρέπει να είναι ιταλικές, γερμανικές, αγγλικές.  Επιτρέπεται οποιαδήποτε άλλη γλώσσα που δεν γνωρίζεις, θιβετανικά, κινέζικα, γιαπωνέζικα.  Αν όμως γνωρίζεις γιαπωνέζικα, τότε δεν επιτρέπονται αυτά, τότε τα ιταλικά θα είναι θαυμάσια.

Μίλα σε οποιαδήποτε γλώσσα δεν γνωρίζεις.  Θα έχεις δυσκολία για λίγα δευτερόλεπτα την πρώτη μέρα μόνο, γιατί πώς να μιλήσεις μια γλώσσα που δεν την γνωρίζεις;  Μπορείς να ξεκινήσεις και να αρχίσεις, με οποιουσδήποτε ήχους, λέξεις δίχως νόημα, για να βάλεις απλώς το συνειδητό εκτός λειτουργίας και να επιτρέψεις στο ασυνείδητο να μιλήσει… Όταν μιλά το ασυνείδητο, δεν γνωρίζει καμιά γλώσσα.

Πρόκειται για μια πάρα πολύ παλιά μέθοδο.  Προέρχεται από την Παλιά Διαθήκη.  Εκείνη την εποχή την ονόμαζαν γλωσσολαλιά και μερικές εκκλησίες στην Αμερική την χρησιμοποιούν ακόμη.  Το λένε αυτό “γλωσσολαλιά”.  Και είναι θαυμάσια η μέθοδος, μια από τις πιο βαθιές και που διεισδύει μέσα στο ασυνείδητο.  Ξεκινάς λέγοντας “λα, λα, λα” και μετά συνεχίζεις με ό,τι εμφανίζεται.  Μόνο την πρώτη μέρα θα αισθανθείς ότι είναι λίγο δύσκολο.  Μόλις έρθει, θα ξέρεις το κόλπο.  Έπειτα, επί δεκαπέντε λεπτά, χρησιμοποίησε τη γλώσσα που σου έρχεται και χρησιμοποίησέ την σαν γλώσσα, πράγματι μιλάς μία γλώσσα. Αυτό θα χαλαρώσει σε μεγάλο βαθμό το συνειδητό νου.

Δεκαπέντε λεπτά κι έπειτα ξάπλωσε απλώς και αποκοιμήσου.  Ο ύπνος σου θα γίνει πιο βαθύς.  Μέσα σε λίγες εβδομάδες θα νιώθεις να υπάρχει βάθος στον ύπνο σου και το πρωί θα αισθάνεσαι τελείως φρέσκος.

Osho: Yoga: The Science of the Soul